Osmanović: SDP-ova predstava teatarskog karaktera

Vijesti 23. jan 201814:05 > 14:13
N1

Ismet Osmanović, zastupnik u Predstavničkom domu Parlamenta Federacije iz Stranke demokratske akcije, kazao je danas da cilj SDP-a u Parlamentu FBiH nije bio zakon nego predstava, kako je opisao, teatarskog karaktera.

Osmanović je poručio da se rješenje moglo pronaći na drugi način.

”Da je SDP želio da ovaj zakon bude usvojen ne bi zakazao na ovaj način sjednicu Predstavničkog doma nego bi prethodno se konsultovao i dogovorio s pozicijom, usaglasio stavove, odredbe zakona i zajedničkim snagama bi on mogao biti usvojen. Na ovaj način, opredjeljujući da sami djeluju, pokazali su da im nije cilj bio zakon nego jedna predstava teatarskog karaktera u sali Parlamenta Federacije”, ocijenio je Osmanović.

Podsjećamo, izvanredna sjednica Zastupničkog doma Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine danas nije održana zbog nedostatka kvoruma.

Klubovi poslanika SDP-a BiH i Demokratskog fronta /DF/ zakazali su za danas vanrednu sjednicu Predstavničkog doma Parlamenta Federacije BiH /FBiH/ na kojoj bi trebalo da bude razmatran zajednički prijedlog zakona o izbornim jedinicama i broju mandata u Parlamentu FBiH.