Lukač: Neprihvatljivo isticanje zastave ISIS-a u BiH

Vijesti 05. feb 201515:24 > 15:26
Reuters

Ministar unutrašnjih poslova bh. entiteta Republika Srpska Dragan Lukač izjavio je da se „ne smije dozvoliti da u BiH ijedna grupa djeluje pod zastavom ISIS-a".

Komentarišući isticanje zastava ISIS-a u Gornjoj Maoči, Lukač je kazao da je „krajnje neprihvatljivo isticanje zastave pod kojom se vrše strašni zločini poput posljednjeg, spaljivanja jordanskog pilota“.

 „Obaviješten sam da su pripadnici SIPA-e ušli u Maoču. Nadam se, ne samo da bi skinuli zastavu ISIS-a nego da bi i uhapsili one koji su je istakli“, poručio je Lukač u obraćanju novinarima u Banjoj Luci.

Pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) su zajedno sa službenicima Federalne uprave policije (FUP) i Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona (MUP TK) danas otišli u naselje Gornja Maoča, nakon što su jučer objavljene fotografije kuće na kojoj je istaknuta zastava ISIS-a.

U saopćenju se navodi kako tokom preduzetih aktivnosti na mjestu događaja nisu zatečene istaknute zastave ISIS-a.

“O rezultatima izvršenih provjera obaviješteno je Tužilaštvo BiH. Državna agencija za istrage i zaštitu u koordinaciji sa Tužilaštvom BiH nastavit će dalje aktivnosti na utvrđivanju svih bitnih činjenica s ciljem rasvjetljavanja ovog događaja”, saopćeno je iz SIPA-e.