Jakovčić o suočavanju s ratnom prošlošću, večeras u N1 na 1

Vijesti 01. feb 201813:14 > 13:16
N1

Suočiti se s ratnom prošlošću, graditi mostove i susrete – pokazalo se u protekla dva desetljeća veoma teškim. Na trenutke i posve nemogućim. Haški tribunal koncem prošle godine zatvorio je svoja vrata. Zločincima presuđeno.

O počiniteljima zločina i herojima, žrtvama, politikama i mirovnom aktivizmu. O suočavanju s prošlošću i mogućnostima da se istini konačno pogleda u oči – razgovaramo večeras u “N1 na 1” sa mirovnim aktivistom iz Documente, centra za suočavanje s prošlošću i novinarom Eugenom Jakovčićem.

Eugen Jakovčić govorit će o posjeti mirovnih aktivista iz regiona mjestima stradanja u Bosni i Hercegovini, o presudi čelnicima tzv. Herceg Bosne za koju je ranije rekao kako je “očekivana i više nego jasna”. Osvrnut će se na nedavni posjet predsjednice Republike Hrvatske Ahmićima, kao i na tvrdnju Sonje Biserko o tome da “u esenciji antikomunizma koji je svugdje prisutan zapravo se historija nacionalizuje, i – naravno – fašistički se pokreti sa svih strana utemeljuju kao dio novog identiteta”.

Ne propustite intervju “N1 na 1” večeras u 21 sat.