Operativni štab spreman da odgovori na eskalaciju protesta

Vijesti 06. feb 201514:16 > 14:25
N1

Novi protesti širom BiH najavljeni su za sutra. Građani se koristeći društvene mreže pozivaju na mirne i dostojanstvene demonstracije. Zbog ovih najava formiran je i Operativni štab više policijskih agencija.

Uživo u Vijesti u 14 sati javila se Milica Vučetić, reporterka N1 televizije, koja se nalazila ispred zgrade Predsjedništva BiH koja je na februarskim protestima prošle godine bila meta protestanata.

U direkciji su rekli da je formiran Operativni štab koji je upoznat s namjerama građana te su iz tog razloga uključene sve policijske i sigurnosne agencije, s ciljem da rade kontinuirano kako bi zaštitili imovinu, zdravlje i živote građana ukoliko protesti eskaliraju kao prošle godine kada je povrijeđeno mnogo osoba i zapaljene zgrade institucija širom BiH.

Teško je procijeniti koliko će se ljudi sutra okupiti širom gradova BiH. Osim pokreta koji pozivaju građane, tu su i pozivi na mirna okupljanja aktivista putem Facebook grupa. Svi najavljuju mirne proteste, mirnu šetnju i mirno i dostojanstveno okupljanja koja neće trajati duže od sat vremena.