Burić: Ovo što je rekao Konaković, funkcionira u mom pogledu

Vijesti 23. feb 201808:28 > 08:29
N1

Književnik i kolumnista Ahmed Burić kazao je jutros da podržava ono što je uradio premijer Kantona Sarajevo Elmedin Konaković odlučivši se na izlazak iz Stranke demokratske akcije.

Burić je za N1 kazao da ”mu ne bi bilo mrsko” da Konaković s ljudima kojima je okružen poluči dobar rezultat na oktobarskim izborima.

”Čast ljudima koji su progovorili. Nekima sam poslao privatne poruke podrške. Ovo što je rekao Konaković funkcionira u mom osobnom pogledu. Tako da ukoliko oni poluče neki rezultat, ne bi mi bilo mrsko. Imaju izbori. Ali mislim da izbori nisu demokraciju. Ovo je društvo predugo talac političkih stranaka koje ostvaruju svoj interes”, ispričao je Burić gostujući na N1 televiziji.

Osvrnuo se i na tužnu vijest o smrti Nazifa Mujića.

”Objavio je Spiegel, to je nekako prošlo gluho jer živimo u vremenu koje nosi ljude bez reda, poretka i smisla. U tom svom teškom životu, Nazif je imao 15 minuta slave. Te stvari ne pamti niko osim nas koji to negdje zabilježimo kao crticu. Ovo bi društvo moralo prezreti silu u komunikaciji, mislim da je krajnje vrijeme da se mi okrenemo nekom humanijem načinu”, rekao je.

Šta je prvi problem koji BiH treba riješiti?

”Mene samo brine broj konferencija u odnosu na rezultat. Mislim da se ovo barem kod nas, ne mislim da to lako hoda. Prva stvar koju ovdje treba riješiti je korupcija i nezakonito sticanje materijalnih dobara, nezakonito stajanje na određena mjesta”, poentirao je Burić.

Uskoro video kompletnog razgovora.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.