Uhapšen zbog pokušaja ubistva policijskih službenika

Vijesti 09. mar 201815:41 > 15:43
Ilustracija

Policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske uhapsili su osobu inicijala B.Ć. (1996) iz Tešnja, dok se za osobom inicijala M. H. još uvijek traga, a zbog počinjenog krivičnog djela Teško ubistvo.

Naime, vršeći patrolnu djelatnost u mjestu Miljkovac, grad Doboj, policijski službenici su uočili osobu inicijala M. H. za kojim je raspisana potraga.

Dok su se približavali navedenoj osobi, ista je prema policijskim službenicima otvorila vatru iz vatrenog oružja. Policijski službenici su uzvratili vatru, u kojoj nije bilo povrijeđenih osoba.

Zatim je došlo je do fizičkog napada na policijske službenike, kojom prilikom su policijski službenici uhaspili osobu inicijala B.Ć, dok se M.H. udaljio s mjesta događaja.

Ovom prilikom policijski službenici Policijske uprave Doboj su zadobili teže tjelesne povrede, te su zadržani na liječenju.

Policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet i Policijske uprave Doboj u saradnji sa kolegama iz susjednih kantonalnih MUP-ova, intenzivno rade na pronalasku osobe M. H.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.