Mladen Grujičić: Ne smijemo da se dijelimo

Vijesti 09. mar 201816:44 > 16:47
Fena

U Srebrenici su danas, u povodu Dana Općine, uručene zahvalnice zaslužnim građanima, organizacijama, firmama i sportskim radnicima.

Načelnik Općine Srebrenica Mladen Grujičić rekao je da ovaj grad ima potencijala i u ljudima i resursima te izrazio nadu da će svi zajedno učiniti mnogo toga da Srebrenica bude bolje mjesto za život.

“Prošlost treba ostaviti istoričarima, a mi moramo raditi na kreiranju bolje budućnosti. Moramo raditi za našu djecu i njihovu budućnost. Ja kao načelnik Opštine Srebrenica ću sve raditi da naš grad bude bolji. Svi zajedno moramo raditi dobre stvari, da svoj trud i rad iskoristimo na najbolji mogući način. Ne smijemo da se dijelimo, da kažemo vi ste Bošnjaci, mi smo Srbi i obrnuto. Mi smo svi građani Srebrenice. Dan Općine treba da proslavimo u miru i slozi”, kazao je Grujičić u obraćanju prilikom dodjela zahvalnica.

Ističe da građani moraju biti zajedno, bez obzira na politiku.

“Svi oni ljudi koji dođu u Srebrenicu su prijatelji našeg grada. Svi koji pomognu ovom gradu će bez obzira kako se zovu i odakle dolazili biti nagrađeni priznanjem”, dodao je.

Nakon što su danas uručene zahvalnice zaslužnim građanima, svečana sjednici Skupštine Općine Srebrenica bit će održana 11. marta. Na sjednici će biti upriličeno uručivanje plaketa i priznanja.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.