Parlament BiH: Burna rasprava – o dnevnom redu

Vijesti 21. mar 201810:59 > 11:05
N1

Početak današnje sjednice Zastupničkog doma Parlamenta Bosne i Hercegovine obilježila je burna rasprava o utvrđivanju dnevnog reda, javlja reporter N1 Boris Brezo.

Zastupnik Nezavisnog bloka Senad Šepić je tražio da se uvrsti tačka o situaciji u vezi sa migrantima te o iseljavanju iz BiH, dok je Nikola Špirić iz SNSD zahtijevao da se raspravlja i o stanju sigurnosti. Jasmin Emrić iz A-SDA predložio je da se na dnevnom redu nađe i Informacija o tome šta je dogovoreno na zajedničkoj sjednici Vlade Republike Hrvatske i Vijeća ministara o izgradnji odlagalista u Trgovskoj Gori.

Nikola Lovrinović (HDZ) tražio je da se danas raspravlja i o Prijedlogu izmjena Zakona o krivičnom postupku Ministarstva pravde koje nije dobilo podršku na jučerašnjoj sjednici Vijeća ministara.

Zamjenik predsjedatelja Zastupničkog doma Šefik Džaferović predložio je da ove inicijative budu upućene na komisije i da se uvrste u dnevni red naredne sjednice, a da se danas utvrdi već usaglašeni dnevni red. Nakon glasanja, prijedlog Senada Šepića da se danas raspravljano migrantskoj krizi je usvojen.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.