Obustavljen saobraćaj zbog izlijevanja Save (VIDEO)

Vijesti 21. mar 201813:45 > 13:49
Ilustracija

Na magistralnom putu M-14.1 Bosanska Gradiška - Bosanska Dubica u mjestu Gašnica, zbog izlijevanja rijeke Save saobraćaj je obustavljen za sve kategorije vozila.

Kako javlja reporter N1, rijeka Sava se na određenim mjestima izlijeva iz svoga korita kod Brčkog.

Na putevima u višim predjelima na kolovozu mjestimično ima ugaženog snijega, a izdvajamo puteve: Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje, Livno-Kupres-Bugojno, Livno-Glamoč-Mrkonjić Grad, Bihać-Ključ i Bosanski Petrovac-Drvar-Livno.

Na području Bosanskog Petrovca, Glamoča, Bosanskog Grahova, Kupresa, Livna i Tomislavgrada, dodatne poteškoće vozačima stvara jak vjetar koji formira sniježne nanose.

Zbog nešto nižih temperatura upozoravamo na moguću poledicu, posebno na dionicama u višim predjelima, na mostovima i prilazima tunelima.

Na brojnim dionicama povećana je opasnost od odrona a izdvajamo puteve: Sarajevo-Foča, Bihać-Bosanska Krupa, Konjic-Mostar, Jajce-Banja Luka, Bugojno-Novi Travnik, Rogatica-Višegrad i Turbe-Karanovac.

Na autoputu A-1 dionici Sarajevo zapad-Lepenica zbog aktivnog klizišta, saobraćaj je u tunelu Igman, kao i na mjestu radova, preusmjeren iz vozne u preticajnu traku.

Za sutra ujutro (22.03.) od 05 sati, najavljen je početak sanacionih radova na vijaduktu Briješće na magistralnom putu M-17 Rajlovac-Stup. Za vrijeme radova saobraćaj će biti obustavljen i preusmjeren na kružni tok (rotor) u ulici Safeta Zajke.

Na graničnim prelazima danas nema dužih zadržavanja. Na GP Izačić, zbog loših uvjeta za vožnju u Hrvatskoj, obustavljen je saobraćaj za teretna vozila sa prikolicom i šlepere.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.