Novi dan: Gosti su Pammer, Tiro, Crnogorac, Cerić i Panjeta

Vijesti 22. mar 201815:34 > 16:44
N1

Austrijska ambasada u Sarajevu, Grad Sarajevo i Grad Beč najavili su održavanje Drugog austrijskog bala u BiH, a bit će upriličen u sarajevskoj Vijećnici 12. maja. S nama u Novom danu ambasador Austrije u BiH, njegova ekselencija Martin Pammer.

Razgovaramo o prijateljstvu dvaju zemalja, austrijskim investicijama u BiH, izmjenama Izbornog zakona, Noćnim vukovima i utjecaju Rusije na produčje Zapadnog Balkana, te pod kakvim utiscima i sa kakavim uspomenama ove godine napušta našu zemlju.

Ovog jutra tematiziramo utjecaj životinjskog otpada na okolinu te predstavljamo strategiju EU za njegovo odlaganje i tretiranje u BiH. Uživo smo u Bugarskoj uoč i prijateljske utakmice naše fudbalske reprezentacije i reprezentacije ove zemlje, koja se igra u 18:00. Sa nama je kolega Bakir Tiro.

Najbolja bh. džudistkinja Larisa Cerić nakon osvajanja zlatne medalje na Grand Slamu u Ekaterinburgu naglasila je da je zadovoljna trenutnom formom, te da je u ostatku godine fokusirana na Evropsko prvenstvo u aprilu i Svjetsko prvenstvo u septembru. O još jednom uspjehu i pripremama zajedno sa Branislavom Crnogorcem, predsjednikom Džudo saveza BiH i selektorom reprezentacije, govori u našoj emisiji.

Uživo smo i u Bonu, te između ostalih tema a naliziramo susret Tači – Vučić u Briselu. Štampu komentarišemo sa novinarom Almirom Panjetom. Dobro jutro će vam poželjeti Emela Burdžović.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.