Ćurić: "Prisvojio" sam pjesmu od Dine Merlina

Vijesti 30. mar 201818:36 > 19:03
N1

Pjevač, Amel Ćurić je imitacijom Josipe Lisac u televizijskoj emisiji "Tvoje lice zvuči poznato" (TLZP) izazvao pažnju javnosti. Njegovu imitaciju su mnogi pohvalili. U gostovanju u Danu uživo, Ćurić je rekao da je bilo izuzetno teško imitirati specifičnu osobu kao što je Josipa Lisac. To je mač s dvije oštrice, mišljenja je Ćurić.

Za njega je bilo vrlo teško se transformirati u ženski lik jer to mora biti što stvarnije.

“Nije bilo samo teško nositi štikle. Teško je biti u tijelu žene. Moraš se unijeti u njen izražaj, facijalnu ekspresiju, kako se ponaša na stejdžu. Nisam imao priliku da razgovaram sa Josipom, ali od Vas čujem da ne voli kada je neko imitira. Ali imitacija je posljedica njene originalnosti. Niko joj nije kriv što je originalna. Ona je ta koja definitivno ima x faktor”, smatra Ćurić.

Njegova pobjeda na popularnom televizijskom takmičenju “X faktor” je razlog zašto je pozvan da učestvuje u “TLZP”, kaže Ćurić.

“Od srca sam prihvatio poziv da učestvujem u “TLZP”. Poziv za učešće dobijaju pjevači, glumci, voditelji i inače osobe iz javnog života. Imitirati Josipu Lisac ili Masima Savića mi je bila velika čast i priznanje s jedne strane, ali i mogućnost da to bude karikatura, a ne što bolja imitacija. To je mač s dvije oštrice”, objašnjava Ćurić.

Ćurić kaže da je u “TLZP” pokazao svoje drugo lice. Kada je u pitanju njegova muzička karijera, priprema premijeru pjesme “Dobro veče tugo”.

“Upravo pripremam premijeru pjesme Dine Merlina “Dobro veče tugo” koju je izvedena u novom aranžmanu. Za pjesmu će biti snimljen i spot. Dino Merlin je prihvatio da pjesmu “prisvojim”, kaže Ćurić.

Trenutno je posvećen emisiji “TLZP” za koju kaže da se vrlo teško priprema jer zahtjeva višesatne dramske i vokalne pripreme.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.