Vasvija Oraščanin i Saša Obradović gosti Novog dana

Vijesti 03. apr 201814:43 > 14:48
N1

Povodom 4. aprila - Dana borbe protiv mina, ekipa Novog dana je uživo na akciji deminiranja, a u studiju razgovaramo sa Sašom Obradovićem - direktorom BHMAC-a.

U Salzburgu smo sa “Prvom damom Yugoslovnskog mira”. Bila je vođa Jugoslovenskog mirovnog pokreta. Nakon što je protjerana iz BiH, iz Slovenije i Austrije upozoravala na katastrofu koja će se desiti u BiH. Aktivna i danas u nevladinom sektoru. Vasvija Oraščanin za Novi dan.

Dobra vijest za roditelje i djecu sa autizmom – nakon dugotrajne borbe, pojavio se donator GPS narukvica. Na koji način će one pomoći djeci i zašto ih ranije nije obezbijedila država razgovaramo sa Aidom Hrnjić – majkom dječaka sa autizmom.

Opet nam iz Mostara stižu vijesti da se mladi iz oba dijela grada druže”, ovako je svoj dan jučer na društvenim mrežama započeo Husein Oručević, politolog. Ovog jutra svoj dan započinje u našem studiju, s osvrtom na ostale aktuelnosti iz zemlje, a tragom naslovnica dnevnih novina.

Kroz Novi dan vas vodi Minela Jašar-Opardija. Vidimo se u 8 sati.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.