Dodik: Sajam prilika da se razgovara o privredi i politici

Vijesti 10. apr 201813:14 > 13:17
N1

Predsjednik bh. entiteta Republika Srpska Milorad Dodik izjavio je danas u Mostaru da 21. sajam privrede predstavlja regionalni skup i priliku da se razgovara o saradnji, razvoju i privredi, ali i političkim, evropskim i pitanjima bezbjednosti.

“Ovdje boravi i premijer Bugarske /Bojko Borisov/, a Bugarska je i predsjedavajuća EU, što govori o tome da smo pričali i o evropskim temama”, dodao je Dodik.

Dodik je istakao važnost činjenice da je Srbija partner 21. sajma privrede u Mostaru, te ocijenio da je ovogodišnji sajam najposjećeniji, najmasovniji.

Govoreći o jučerašnjem sastanku koji su on i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić imali sa predstavnicima Srba u Mostaru, Dodik je naglasio da je politički status srpskog naroda u FBiH neadekvatan i nezadovoljavajući.

“Traže se rješenja koja ne zavise samo od nas. Pažnja je bila usmjerena na to kako pomoći predstavnicima Srba ovdje da riješe neke svoje lokalne i životne probleme vezano za puteve, zajedničke objekte, kulturne manifestacije. U tom pogledu Srbija i RS su obećale pomoć našim ljudima ovdje”, rekao je Dodik.

Sajam privrede u Mostaru počeo je danas i trajat će do 14. aprila.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.