Tanjević, Šagolj, Kekin i Meron gosti Dana uživo

Vijesti 18. apr 201813:04 > 13:10
N1

Predsjednik Mehanizma za međunarodne krivične sudove (MICT) sudac Theodor Meron u zvaničnoj je posjeti Sarajevu. Razgovaramo o radu mehanizma i slučajevima Šešelj, Karadžić i Mladić.

Uživo smo u Federalnom parlamentu. Izvještavamo sa vanredne sjednice Predstavničkog doma. Uživo smo i u Bihaću. Tematiziramo sve veći priliv migranata. Sa nama je Husein Rošić premijer Unsko-sanskog kantona.

Sa “studentima” je osvojio titulu prvaka Evrope 1979., a bio je i selektor velike Jugoslavije s kojom je uzeo srebrnu medalju na Eurobasketu u Češkoj 1981. godine. Predvodio je i selekciju Italije do zlata na EP u Francuskoj (1999), uzeo je srebro na klupi Turske na Mundobasketu 2010. godine, a bio je i selektor Crne Gore do prošle godine. Vijeće Vijeće ministara BiH, dodijelilo mu je Državnu nagrade za sport Bosne i Hercegovine za 2017. godinu. Legendarni košarkaš i trener Bogdan Tanjević sa nama je u Danu uživo.

Kao dio tima Reutersovih fotografa, Damir Šagolj je dobitnik Pulitzerove nagrade za fotografiju. Jedini Bosanac i Hercegovac koji je dobio Pulitzera danas je naš gost.

Hladno pivo nastupa na 7. Sarajevo Beer Festivalu, a mi o svirkama, vremenu u kojem živimo, Sarajevu i Zagrebu, pričamo sa Miletom Kekinom, frontmenom benda.

Dobar dan će vam poželjeti Emela Burdžović.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.