VIDEO|Isović u Pressingu ispričao anegdotu o hodži i Audiju

Vijesti 18. apr 201821:09 > 19. apr 2018 07:11
N1

Feđa Isović, jedan od najuspješnijih i najtraženijih TV i filmskih scenarista u Pressingu je ispričao angedotu sa hodžom i audijem.

Ponutkan pričom da je jedini scenarista sa dva Mercedesa, Isović je ispričao anegdotu koju je doživio sa Benjaminom Filipovićem.

“Kada smo sahranjivali tetku Benjanima Filipovića, krenuli smo i povukli smo hodžu. Benjamin je imao neko dobro auto, Audija ja mislim, a hodža se oduševljavao što je auto dobar. Pitao ga je – ‘kako se kao duhovno lice oduševljavaš materijalnim’? Hodža je kazao:'I Muhamed je samo jahao bijele konje, najbolje konje su mu tražili'”.

“U mojim godinama, ako čovjek ima mogućnost – normalno je da će sebi priuštiti Mercedesa”, izjavio je.

Isović je aktivan u SDP-u, a na lokalnim izborima bio je i kandidat. Nije se proslavio.

“Nisam se specijalno ni angažovao. U SDP-u sam, odavno. Znaš kako je to, ja sam predratni SDP-ovac. Tu sam, dosljedan sam. Vodio sam se kao Jugosloven, to ću i ostati. Nažalost, nisam puno angažovan, pokušavam pomoći koliko mogu sa znanjem, ali ne mislim napuštati SDP”.

Na Poljinama gdje živi – kazao je, ne sreće političare, iako ih mnogo živi tamo.

“Političari su izuzetno neinteresantne osobe. Čast izuzecima. Volim sjesti sa Zlatkom Lagumžijom i par njih, ali izuzetno su neinteresantni”, naveo je.

Šta se dešava sa ljevicom?

“Ljevica je na koljenima, nešto svojojm greškom, nešto zbog dobro odigranih poteza nacionalista. Od SDP-a stvorile su se dvije-tri manje partije. U politici mora postojati lični interes, ja ga nemam, površno sam tu. Ali da bi se aktivno uključio – mora biti lični interes. Kada on preraste zajednički interes partije, onda je to problem. Mislim da se to sada dešava sa malim ljevičarskim partijama. Imaš 10 ljudi kojima je cilj da zauzmu 10 stolica i fotelja, tu je njihova sva ideologija. U prezentaciji javnoj – oni su agesivni i ljevičarski opredijeljeni”, kazao je.

“SDP ima svoje mane, preživljava promjene. Još treba da radi na sebi, ali je bez konkurencije jedina ljevičarska prava partija”, poručio je u konačnici.

O projektima…

“Serija ‘Kriza’ je imala svoj život i publiku, zadovoljan je učinkom – ali sumnja da će doći do nastavka.”

Ne diraj mi mamu je ozbiljna serija sa ozbiljnom postavom. Snimljena je, nije u emitovanju, nadamo se da će biti u septembru, zavisi od naručioca”, kazao je.

“Pokušao sam demistificirati humor u filmovima i serijama, to je ono što ne postoji. O tom humoru – zavisi od autora”, poručio je na koncu Pressinga.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.