Novaković: Ratom prijete oni koji su bježali od rata

Vijesti 20. apr 201811:07 > 12:12
N1

Nakon neuspješnog pokušaja održavanja hitne sjednice Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH, Momčilo Novaković kao poslanik SDS-a je kazao da ratom u BiH prijete oni koji su bježali od rata, te da su bili u ratu ne bi prijetili novim ratom. Mišljenja je da se trebala održati sjednica i na njoj raspravljati o izjavi Bakira Izetbegovića.

Novaković je kazao da je Parlament mjesto gdje treba raspravljati o krupnim i teškim pitanjima.

Sadik Ahmetović, poslanik Nezavisnog bloka je rekao da poslanici iz političke stranke kojoj on pripada nisu željeli prisustvovati sjednici jer su ocijenili da bi se onda morale održavati svakodnevno sjednice zbog izjava zvaničnika.

“Rezultat rada ove vlasti jeste da smo na začelju kada je u pitanju naš napredak ka Evropskoj uniji. Rezultat rada ove vlasti je odlazak sve većeg broja mladih ljudi. Poslije današnjeg cirkusa će se taj broj samo povećati. Sve ovo što rade su gluposti”, naglasio je Sadiković.

Saša Magazinović, posalnik SDP-a BiH smatra da pokušajem održavanje sjednice su nacioanlističke stranke pokušale da skrenu pažnju sa životno važnih tema.

“Ovo što slijedi je udruženi nacionalistički poduhvat. Nacionalističke stranke će pokušati da skrenu pažnju sa tema koje su životno važne. Nabacivat će loptice jedni drugima. Zahtjevali smo vanrednu sjednicu, ali ne zbog izjave, već zbog izvještaja Evropske unije o napretku BiH ka članstvu, o mišljenju javnosti o povjerenju prema Centralnoj izbornoj komisiji i posljedicama uvođenja akciza koje su dogovorili Bakir Izetbegović i Milorad Dodik. Serviraju nam igrokaze u kojima ne želimo učestovati”, istakao je Magazinović.

Borjana Krišto, poslanica HDZ-a BiH i dopredsjedavajuća u Predstavničkom domu smatra da BiH može biti država konstitutivnih naroda i nikako drugačije.

“Ako nam strane države žele biti prijatelji, onda će podržati BiH kao državu jednakopravnih naroda”, zaključila je Krišto.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.