Vremenska prognoza za srijedu, četvrtak i petak u BiH

Vijesti 24. apr 201807:25 > 07:30
N1

Federalni hidrometeorološki zavod objavio je vremensku prognozu za nekoliko predstojećih dana u Bosni i Hercegovini, a kako navode, ne očekuju nas velike promjene vremena.

I dalje će biti pretežno sunčano vrijeme uz visoke temperature zraka.

U srijedu u Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. U Bosni pretežno sunčano prijepodne. U poslijepodnevnim i večernjim satima u Bosni se prognoziraju pljuskovi. Padavine se ne prognoziraju za Krajinu, zapad i jugozapad Bosne. Vjetar umjerene jačine jugozapadnog smjera. U većem dijelu Bosne vjetar sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 6 i 11°C, na jugu zemlje do 14°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 24 i 28°C.

U četvrtak u Hercegovini sunčano sa malom do umjerenom naoblakom. U Bosni umjerena naoblaka veći dio dana. Od večernjih sati naoblačenje sa zapada. U noći na petak u Bosni slaba kiša. Prijepodne umjereno jako jugo. Od poslijepodnevnih sati vjetar mijenja smjer na sjever. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 6 i 11°C, na jugu zemlje do 14°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 24 i 29°C.

U petak u Hercegovini pretežno sunčano. U Bosni veći dio dana oblačno. Slaba kiša u jutarnjim satima. U Bosni se prognozira razvedravanje od poslijepodnevnih sati prema kraju dana. Vjetar slab do umjerene jačine istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 6 i 10°C, na jugu zemlje do 13°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 15 i 20°C, na jugu zemlje od 24 do 28°C.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.