Zukanović: Stojimo uz naše generale i saborce

Vijesti 29. apr 201817:53 > 17:57
N1

Skup podrške bivšem komandantu Petog korpusa Armije Republike Bosne i Hercegovine Atifu Dudakoviću i ostalim uhapšenim u akciji SIPA-e održan je u nedjelju u Ključu. Sa skupa su poslane poruke kako će građani Ključa ostati uz svoje generale i pripadnike Armije RBiH.

Načelnik Ključa Nedžad Zukanović je u obraćanju medijima kazao kako je poslana jasna poruka…

“Poslali smo jednu jasnu poruku da stojimo uz svoje generale, da stojim uz naše saborce, dakle borce Armije Republike BiH i da ćemo stojati do kraja”, kazao je Zukanović.

Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu BiH uhapsili su u petak 13 nekadašnjih pripadnika Petog korpusa Armije RBiH, na čelu sa Dudakovićem.

Osim Dudakovića, uhapšen je Ibrahim Nadarević, nekadašnji komandant 517. brigade Petog korpsua, Safet Salihagić, Ibrahim Šiljdedić, Ekrem Dedić, Adis Zjakić, Samir Solaković, Muharem Alešević, Redžep Zojić, Fatmir Muratović, Said Mujić, Husein Balagić i Ejub Kožnjenić.

Uhapšenima je na teret stavljen zločin protiv čovječnosti, a Dudakoviću i ratni zločina nad civilma. Period za koji se sumnjiče odnosi se na 1994. i 1995. godinu.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.