Pomor ribe na Mostarskom blatu

Vijesti 30. apr 201814:07 > 14:13
Ilustracija

Nakon zaprimljene obavijesti, kao i pisanja medija o smradu koji se širi uslijed pomora ribe te navoda da su obale Mostarskog blata pune uginulog šarana kojeg je "usmrtio" nepoznati otrov, prije dva dana predsjednik Udruženja sportskih ribolovaca "Neretva 1933" Mostar Jurica Ćorić i glavni ribočuvar i Dalibor Zelčić izašli su na teren.

Obišli su teren od Pologa, te u Čulama kod centrala, zatekli samo dva uginula šarana jer je voda bila mnogo zamućena te se nije moglo vidjeti više, priopćeno je u ponedjeljak iz USR Neretva 1933 Mostar.

O navedenom su izvijestili Ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva HNŽ-a, poljoprivrednu i vodoprivrednu inspekciju, Fond za zaštitu okoliša HNŽ-a i Grad Mostar (Odjel za gospodarstvo, komunalne i inspekcijske poslove), te JP EP HZ HB d.d. Mostar i zatražili njihovo daljnje postupanje radi ispitivanja razloga i razmjera pomora ribe na Mostarskom blatu.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.