''Drugi maj jedan od najznačajnijih datuma u historiji BiH''

Vijesti 02. maj 201811:13 > 11:23
Anadoliija

Povodom manifestacije "Dani Kantona Sarajevo", a u okviru obilježavanja Dana KS-a i godišnjice bitke za odbranu Predsjedništva RBiH, delegacije Skupštine i Vlade Kantona Sarajevo položile su cvijeće na mezarju Kovači.

Anadoliija
Anadoliija
Anadoliija
Anadoliija
Anadoliija
Anadoliija
Anadoliija
Anadoliija
Anadoliija
Anadoliija
Anadoliija
Anadoliija
Anadoliija
Anadoliija

Da je riječ o jednom od najbitnijih dana smatra i ministar za boračka pitanja Kantona Sarajevo Muharem Fišo.

“Dan kada je odbranjeno Predsjedništvo, dan kada agresoru i zločincima s brda nismo dozvolili da zauzmu Predsjedništvo i zauzmu ovaj grad. Heroji ovog grada, bosanski vojnik, gazije taj dan su pokazali koliko se voli ovaj grad”, poručio je Fišo.

Načelnik općine Stari Grad Ibrahim Hadžibajrić rekao je da je 2. maj i početak obilježavanja Dana općine Stari Grad.

“Za 2. maj je vezana odbrane BiH, ne samo naše opštine i Grada Sarajeva, možemo slobodno reći odbrana BiH, kada se je 2. i 3. maja spriječilo presijecanje Sarajeva na dva dijela”, podsjetio je Hadžibajrić.

Nakon Kovača položeno je cvijeće i na Spomen obilježje ubijenoj djeci opkoljenog Sarajeva. Delegacije će u toku dana položiti cvijeće i na groblju “Lav”, mezarju “Stadion”. U sklopu obilježavanja “Dana Kantona Sarajevo” bit će upriličena i izložba umjetničkih djela iz zbirke Muzeja Sarajeva kao i projekcija filma “Crni Biser”.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.