Zajednička izjava o govoru mržnje u predizbornom periodu

Vijesti 10. maj 201813:18 > 13:23
N1

U Parlamentarnoj skupštini BiH predstavljena je Zajednička izjava Kluba za evropske integracije i sigurnost o govoru mržnje u predizbornom periodu.

Zastupnik Saša Magazinović je poručio kako je važno prevenirati govor mržnje te da je neophodno da se radi na tome prije nego govor mržnje dostigne fatanle posljedice. On je također pozvao pravosudne organe da iskoriste dostupne alatke za borbu protiv govora mržnje.

Momčilo Novaković, zastupnik NDP-a, je pozvao medije da odigraju važnu ulogu u predizbornoj kampanji te da ne prenose govor mržnje ili ksenofobije, ali i regulatorne agencije da kažnjava one medije koji to budu radili. Istaknuo je da se ovo posebno odnosi na javne servise u BiH.

Delegat iz Doma naroda Sifet Podžić kaže kako je ovaj klub koji čini 14 zastupnika/delegata iz 12 partija pokazuje da se može zajednički raditi, ali i da je ovo urađeno na vrijeme samo nekoliko dana nakon raspisivanja izbora u BiH.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.