Dvoje učesnika polumaratona i dalje u komi, dvoje stabilno

Vijesti 13. maj 201810:04 > 10:05
N1

Od četvoro učesnika jučerašnjeg 4. banjalučkog polumaratona koji su juče hospitalizovani, dvoje je u stanju indukovane kome, a zdravstveno stanje dvoje hospitalizovanjih je stabilno.

“Juče u 10:50 časova sanitetskim vozilom Doma zdravlja Banjaluka u prijemnu internističku ambulantu Univerzitetskog kliničkog centra RS dovezeni su pacijenti J. Š.(1987), M. G.(1991) i S. J.(1971) i oko 18:30 časova pacijent I. T.(1983). Svi pacijenti su prvobitno hospitalizovani u Klinici za intenzivnu medicinu za nehirurške grane UKC RS zbog simptoma toplotnog udara”, kažu u Univerziteskom kliničkom centru RS.

Danica Momčičević, dežurni ljekar u Klinici za intenzivnu medicinu za nehiruške grane rekla je da su pacijenti J. Š. i M. G. zbog CT-om verifikovanog edema mozga protektivno stavljeni u stanje indukovane kome i priključeni na aparate za mehaničku ventilaciju, a da su sve dalje prognoze u vezi sa njihovim zdravstvenim stanjem preuranjene.

“Trenutno zdravstveno pacijenata S. J. i I. T. je stabilno te se zbog daljeg liječenja i praćenja premještaju u Kliniku za unutrašnje bolesti UKC RS&”, rekli su jutros u UKC RS-a.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.