Nova razbojništva u Sarajevu

Vijesti 19. maj 201810:38 > 10:43
N1/Ilustracija

Sarajevska policija je u toku jučerašnjeg dana evidentirala dva razbojništva.

Kako je saopćeno iz MUP-a Kantona Sarajevo, oko 21:30 sati u ulici Pehlivanuša u sarajevskoj općini Centar od stane NN lica izvršeno je krivično djelo razbojništva nad radnicom u trgovini “SN Company”.

“Tom prilikom maskirano NN lice je uz prijetnju nožem otuđilo neutvrđenu sumu novca, a zatim se udaljilo u nepoznatom pravcu”, naveli su iz MUP-a KS.

Desetak minuta kasnije, u ulici Milana Preloga u sarajevskoj općini Novi Grad, od strane NN lica izvršeno je krivično djelo razbojništva nad radnicom u trgovini “EDI”.

“Tom prilikom maskirano NN lice je uz prijetnju šarafcigerom otuđilo neutvrđenu sumu novca, a zatim se udaljilo u nepoznatom pravcu”, navode iz policije.

O oba slučaja je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a policijski službenici rade na rasvijetljavanju navedenih krivičnih djela, identifikaciji i pronalasku izvršioca.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.