Koliko vrijedi 168 bh. nekretnina u Srbiji i Hrvatskoj

Vijesti 25. maj 201815:42 > 15:59
N1

Prema podacima Agencije za privatizaciju FBiH, u Centralnom registru pasivnog podbilansa je evidentirano 168 nekretnina i to 90 u Srbiji i 78 u Hrvatskoj. Procijenjena vrijednost ovih nekretnina je 192.668.992.00 marke. Riječ je o knjigovodstvenoj vrijednosti utvrđenoj od strane vještaka građevinske struke, rečeno je za N1 iz ove Agencije.

U ovom broju nekretnina nije iskazana imovina Željeznica Federacije BiH koja se ogleda u skretnicama, tunelima, mostovima, itd na Unskoj pruzi i pruzi Gabela Polje-Ploče.

Agencija za privatizaciju u Federaciji BiH, pored toga što aktivno učestvuje u zaštiti interesa Federaciji BiH kada je u pitanju ova imovina, u kontinuitetu vrši vještačenja nekretnina radi utvrđivanja trenutne tržišne vrijednosti pojedinih nekretnina. Uvid u pojedine nekretnine, naročito na one koje su oglašavane za prodaju, kao i neke druge za koje se priprema prodaja, može se naći na web stranici www.apf.gov.ba u dijelu koji se odnosi na aktivnosti iz pasivnog podbilansa, navodi se u informaciji Agencije za privatizaciju FBiH za N1. 

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.