Imamović: Gospodine Vučiću…

Vijesti 25. maj 201818:42 > 18:50
N1

Gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović govorio je za N1 i još jednom poručio predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću da preda Novaka Đukića organima Bosne i Hercegovine.

“Ne treba cijela Srbija da odgovara za njegov zločin”, kazao je Imamović povodom 23. godišnjic masakra na tuzlanskoj Kapiji.  

“Jasno je utvrđeno da je Novak Đukić odgovoran za zločin. Umjesto da čim je izašao iz Suda, da ga liše slobode, oni nečinjenjem omogućavaju Đukiću da pobjegne u Srbiju. Upozoravli smo iz Tuzle da će pobjeći. I tadašnji tužitelj Goran Salihović je upozorio Sudi BiH da će pobjeći. Ovo je strašni teroristički atak na Tuzlu. Nije mi jasno zašto da čitava država staje iza zločina jednog zločinca. Zašto ga štite? Mislim da se građani Srbije ne bi bunili da ga se izruči”, kazao je Imamović za N1.

On je dodao da današnji dan izaziva gorak osjećaj.

“Osjećao sam se jako loše na groblju. Dijelim osjećaj sa svim građanima Tuzle i svim gostima koji su bili prisutni. Poručujem predsjedniku Srbije da isporuči tog ratnog zločinca za kojeg je pravosnažno utvrđeno da je počinio to djelo, pozivam ga da ne preuzima na sebe toliko odgovornost. Ja da sam mu savjetnik, ja bih mu savjetovao da ga isporuči. Jednostavno, smatram da bi i građani Srbije pozdravili to, ko želi da štiti jednog zločinca. To je ono što je bolno. To je ono što nam treba za budućnosot”, naveo je Imamović.

O predstojećim izborima, Imamović je kazao da su ovo važni izbori. 

“Država je najvažnija, važno je da se opredijelimo ko je kandidat. Imat ćemo rezultate tog referenduma”.

O mogućem kandidatu Denisu Bećiroviću

“On je dokazao svojim radom i biografijom i smatramo da će biti dobar advokat zaštite BiH od svakoga vida destrukcije. Treba nam onaj ko će jednako zastupati sve građane BiH i neko ko se ne boji dijaloga sa bilo kim ko pokuša uraditi nešto na štetu BiH. Denis je pokazao da se ne boji, ne vodi politiku podvijenog repa, dovoljno je obrazovan, kao doktor nauka, da može dobro zastupa u Predsjedništvu građane BiH”, naveo je Imamović.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.