"U slučaju Ivanića, mislim da je to već izgubljena trka"

Vijesti 29. maj 201807:48 > 07:55
N1

Aleksandar Zobenica, stručnjak za politički marketing bio je gost jutarnjeg programa N1 televizije.

Savez nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) na današnjoj sjednici Predsjedništva i Glavnog odbora stranke vjerovatno će utvrditi imena kandidata za pojedinačne funkcije, odnosno predložiti Milorada Dodika kao kandidata za člana Predsjedništva BiH. Spekuliše se da će  potpredsjednica stranke i premijerka RS Željka Cvijanović biti predložena za predsjednicu RS.

Zobenica kaže da u ovom slučaju neće biti promjena niti iznenađenja.

“Mislim da je to prije svega taktika Milorada Dodika koji u svakom trenutku zna šta radi. Provjerio je rejtinge svojih stranačkih kolega koje će danas i zvanično objaviti”, kazao je Zobenica te dodao da kandidat za predsjednika RS mora biti osoba od Dodikovog povjerenja.

Kako je nave, “SNSD je partijska organizacija koja funkcioniše po principu kako predsjednik kaže”.

“Očekujem da sto posto birača SNSD-a ne podrži Cvijanović. Neupitno je ko će biti srpski član Presjedništva BiH. Gospođa Cvijanović u ovom trenutku, prema mojim informacijama, ima prednost od preko 12 posto. Dodik je nosilac politike SNSD-a i neko ko je od partije sa dva poslanika napravio stub vlasti. Može da pobijedi svakog kandidata u Republici Srpskoj”, naveo je Zobenica.

Govoreći o kandidatu Mladenu Ivaniću, on je kazao da njegovo političko isksutvo nije sporno.

“Svako ko uđe u utrku, mora da veruje da će pobediti. U slučaju Ivanića, mislim da je to već izgubljena trka. Zbog stranačke baze, SNSD ima veoma razvijenu infrastrukturu u RS”, naveo je  Aleksandar Zobenica, stručnjak za politički marketing bio je gost jutarnjeg programa N1 televizije.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku