Održan dvosatni štrajk upozorenja u srednjim školama HNK-a

Vijesti 29. maj 201813:00 > 13:03
N1

U svim srednjim školama Hercegovačko-neretvanskog kantona danas je tijekom prve smjene održan dvosatni štrajk upozorenja koji će, također, biti održan i tijekom druge smjene, potvrdio je predsjednik Sindikata srednjih škola HNK-a Josip Milić.

Po njegovim riječima, nakon prošlotjednog jednosatnog štrajka upozorenja kantonalna vlada nije pozvala predstavnike sindikata na razgovor, zbog čega se Koordinacija sindikata srednjih škola Hercegovačko-neretvanskog kantona odlučila na novi štrajk upozorenja.

Milić je naglasio kako su zatečeni ovakvim ponašanjem Vlade HNK-a.

“Stalno se pozivaju na dijalog, a nikako da nas zovnu. Nije nam jasno na kakav dijalog oni misle, da li na ovaj preko medija, odnosno medijsko prepucavanje, ili misle da sjednemo za jedan stol i rješavamo naše zahtjeve jedan po jedan”, poručio je Milić.

Dodao je kako ovo ispada kao neka ironija te da ima osjećaj “kao da im se Vlada podsmjehuje”.

Sindikati traže od Vlade HNK-a da se do kraja svibnja 2018. isplate pravomoćne presude iz 2013. godine, povećanje plaća od 15 posto, isplatu porodiljnih naknada u iznosu od sto posto, zatim da se prekine s praksom primanja radnika do 15. srpnja te da se potpiše okvirni sporazum o zbrinjavanju tehnološkog viška.

Sindikati pored tih zahtjeva traže i otvaranje dijaloga s predstavnicima županijksih vlasti.

O sljedećim koracima sindikata, kaže Milić, odlučivat će Predsjedništvo Koordinacije sindikata srednjih škola HNK-a, a svaka odluka Predsjedništva proći će kroz referendum sindikalnog članstva.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku