Šampion sa Vrbasa

Vijesti 02. jun 201818:55 > 18:56
N1

U Kanjonu Tijesno će ove godine biti održana brojna takmičenja. Svjetski kup za kajakaše je naredno a najbolji bosnaskohercegovački kajakaš Darko Savić sprema se za osvajanje novih priznanja.

Naporan rad donosi velike uspjehe, dokazao je najbolji bh. kajakaš Darko Savić.

Dvadesetsedmogodišnji Banjalučanin osvajač je Evro kupa, do sada se više puta plasirao u finale na svjetskim i evropskim prvenstvima, duži niz godina je državni prvak i jedan od najboljih kajjakaša regiona.

Za svjetsko prvenstvo u Švajcarskoj i svjetski kup u Bosni i Hercegovini priprema se trenirajući 3 puta dnevno.

“Dva treninga na vodi imam ujutro i poslijepodne veslanje i jedan trening na suvom to su ili teretana ili trčanje”, kazao je.

Priprema staze je za Svjetski kup 2018. zadatak je Kajak kanu kluba “Vrbas”.

“Što se tiče same organizacije to nama više nije nikakav problem, imamo konstantnu, uigranu ekipu svako zna svoj posao. Trenutno smo završili ono što je potrebno oko dobijanja dozvola, regulacije saobraćaja, regulacije vodostaja, sve ostalo je spremno i možemo već da učesnike dočekamo”, poručio je Nikola Stanković iz Kajak kanu kluba Vrbas.

Da li je presudan Vrbas ili entuzijazam članova jednog od najstarijih kajak klubova u Bosni i Hercegovini? Nema odgovora. Ali je činjenica da Svjetska kajakaška federacija već deceniju daje zeleno svjetlo za održavanje velikih takmičenja.

Na ovoj stazi održano je niz prvenstava. Jedno svjetsko prvanstvo i tri evropska. Tri svjetska kupa i tri eurokupa.

Učesnici iz dvadeset zemalja će se na divljim vodama kanjona tijesno takmičiti od od 6. do 10. juna. A, Bosnu i Hercegovinu će pored Savića na prvenstvima ovog ljeta predstavljati Dušan Mačkić i Janez Šudić.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.