Vlada KS smijenila Muzura, reagovala Narod i Pravda

Vijesti 08. jun 201813:56 > 14:11
N1

Na jučerašnjoj sjednici, Vlada Kantona Sarajevo je smijenila Nermina Muzura sa mjesta predsjednika Turističke zajednice KS. Istovremeno, Vlada je donijela odluku o imenovanju povjerenstva u Turističkoj zajednici, kojeg čine predsjedavajući Midhat Hubijar, aktuelni direktor preduzeća ZOI '84, te članovi Elvir Resić i Alen Divović.

Muzur je na ovu funkciju imenovan u januaru prošle godine. Nakon što je Elmedin Konaković napustio SDA i smijenjen sa funkcije premijera Vlade KS, Muzur se priključio novoosnovanoj stranci Narod i pravda na čijem je čelu Konaković. 

Reagujući na smjenu Muzura, Narod i Pravda je izdala saopćenje u kojem se navodi da je Vlada Kantona Sarajevo pokazala svoje pravo lice.

“Potpuno su jasni ciljevi da se iz budžeta izvuče novac, da se koristi za stranačke aktivnosti, te da se u pune džepove stranačkih tajkuna ugura i novac sa računa Turističke zajednice,” navodi se.

Narod i Pravda pita kako drugačije objasniti imenovanje kompromitovanog direktora Midhata Hubijara na ovo mjesto, poznatom po aferama i skandalima, dokazanim koruptivnim radnjama u interesu Općinskog odbora Novi Grad i njegovim ličnim interesima, sve na štetu građana KS?

“Iza sebe ostavlja nered u ZOI ‘84, mobing radnika, nefunkcionalan vertikalni transport skupo plaćen novcem poreznih obveznika, prazan skladišni prostor koji je trebao biti saniran, dugove za vodu, grijanje, krađu u ugostiteljskim objektima koju je u više navrata dokazala Uprava za inspekcijske poslove Kantona Sarajevo i još mnogo toga lošeg,” kažu iz stranke.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.