Borenović: Anketni odbor odgovorno i stručno uradio posao

Vijesti 15. jun 201813:13 > 13:15
N1

Anketni odbor je ozbiljno, odgovorno i stručno uradio svoj posao, kazao je predsjednik PDP-a Branislav Borenović na press konferenciji u Banjaluci.

“Anketni odbor Narodne skupštine Republike Srpske formiran radi sagledavanja svih relevantnih činjenica u vezi sa slučajem stradanja Davida Dragičevića vrlo je ozbiljno, odgovorno i stručno uradio svoj posao na 323 stranice izvještaja i zaključke koji su odraz svih radnji koje smo u skladu sa poslovnikom činili i nakon tri sedmice rada podnijeli parlamentu”, izjavio Branislav Borenović, predsjednik Anketnog odbora.

Borenović, predsjednik PDP-a, na konferenciji za novinare u Banjaluci komentarisao je izjavu Milorada Dodika, predsjednika RS-a i SNSD-a.

“Oglasio se predsjednik RS rečenicom koja je užasavajuća, da je ‘Anketni odbor izabran s namjerom da pokaže koliko su nedostojni bilo kojeg državnog zadatka”, kazao je Borenović i dodao da to pokazuje “da je sve što je Dodik uradio bilo s jasnom namjerom da bude nepravda, laž, korupcija, kriminal, nerad i nečinjenje”.

Borenović smatra da su ključna pitanja čega se Dodik boji i zašto izbjegava istinu i pravdu, te ga je pozvao da mora razdvojiti funkciju predsjednika SNSD i predsjednika RS.

“Anketni odbor je zauzeo stav da su građani s pravom uznemireni, da su bile neutemeljene i pogrešne tvrdnje iznesene na press konferenciji u MUP-u, da postoje osnovi sumnje da je David Dragičević ubijen i da nadređene institucije treba da utvrde odgovornost policijskih i tužilačkih institucija i da je potrebno usvojiti u hitnoj proceduri izmjene Zakona o krivičnom postupku i Zakona o javnim tužilaštvima”, rekao je Borenović.

Pozivao je sve da podrže istinu i pravdu, i dodao da niko nema pravo da se poigrava s ljudskim sudbinama.

“Očekujem da će Narodna skupština podržati izvještaj Anketnog odbora, jer je on odraz realnosti i korak ka istini i pravdi”, kazao je Borenović.

Početak sjednice Narodne skupštine RS na kojoj će biti razmatran i Izvještaj Anketnog odbora zakazan je za 19. juni.

David Dragičević (21) mladić je iz Banjaluke čiji je nestanak prijavljen 18. marta, a tijelo je pronađeno šest dana kasnije na ušću rijeke Crkvena u Vrbas. Porodica mladića tvrdi da je ubijen.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.