U toku velika policijska akcija kodnog naziva Granica

Vijesti 05. jul 201814:39 > 14:41
N1

Po nalogu tužitelja iz Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju Tužiteljstva BiH, policijski djelatnici Policije Brčko Distrikta BiH u suradnji s MUP-om RS i SIPA-om realiziraju aktivnosti u okviru operacije kodnog naziva „Granica“.

Na području Brčkog, Bijeljine i Šamca realizira se 13 pretresa u odnosu na 12 osumnjičenih osoba.

Istražitelji Tužiteljstva BiH, nalazi se na terenu gdje koordiniraju aktivnosti u svezi pretresa i privođenja osumnjičenih osoba.

Akcija se provodi protiv osoba koje su pod istragom zbog organiziranog kriminala, povezanog sa kaznenim djelima neovlaštenog prometa opojnih droga i neovlaštenog prometa oružja, streljiva i proizvoda dvojne namjene.

U sklopu pretresa pronađeno je i zaplijenjeno više od jednog kilograma opojne droge kokain, kao i veća količina oružja i streljiva, namjenjenog za krijumčarenje prema zemljama EU, radi korištenja u izvršenju kaznenih djela, te veća količina gotovog novca.

U okviru operacije ostvarena je značajna suradnja sa partnerskim institucijama Republike Austrije, u borbi protiv teških oblika prekograničnog kriminala.

U interesu istrage, Tužiteljstvo BiH u ovom trenutku ne može javnosti davati više informacija niti detalja, saopćeno je iz te institucije.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook i UŽIVO na ovom linku.