Hapšenje u Bihaću zbog čedomorstva

Vijesti 09. jul 201812:02 > 12:29
Shutterstock

U Bihaću je uhapšena četrdesettrogodišnja žena nakon što je prijavljeno da je navodno zakopala svoju novorođenu bebu, potvrđeno je za N1 u MUP-u USK.

Portparol MUP-a Unsko-sanskog kantona Snežana Galić kazala je da je u subotu, Policijskoj stanici Bihać prijavljeno je da je osoba Č.R. rođena 1975. godine bila u drugom stanju, da se ista porodila i da se sumnja da beba nije živa.

“Istražitelj OKP PS Bihać u suradnji sa uposlenicom Centra za socijalni rad obavili su razgovor sa prijavljenom Č.R. ( 1975) koja je negirala da je uopće i bila u drugom stanju. Po nalog tužioca Kantonalnog tužilaštva ista je upućena na ljekarski pregled gdje je utvrđeno da je bila u drugom stanju i da se porodila. Na osnovu prikupljenih saznanja te u ponovnom razgovoru sa prijavljenom, ista je istražiteljima OKP PS Bihać i priznala da se porodila prije sedam dana da je bebu umotala u vrećecu i zakopala u blizini porodične kuće”, kazala je Snežana Galić.

Uviđajne radnje na licu mjesta obavili su policijski službenici SKP MUP USK i OKP PS Bihać koji su i pronašli ukopano beživotno tijleo bebe koje je preveženo na odjel patologije Kantonalne bolnice Bihać gdje će biti izvršena i obdukcija.

Daljnji rad na dokumentovanju krivičnog djela „ Čedomorstvo“ nastavljaju istražitelji Sektora kriminalističke policije MUP USK-a.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook i UŽIVO na ovom linku.