Brent Sadler dobitnik nagrade "Mostar Peace Connection"

Vijesti 23. jul 201820:43 > 22:02
Centar za mir

Grčki i crnogorski premijeri Duško Marković i Alexis Tsipras u ponedjeljak uvečer potpisali su "Mostarsku povelju mira", a nagradu "Mostar Peace Connection" za doprinos miru i uspostavi povjerenja i saradnje među ljudima dobio je Brent Sadler, direktor Uredničkog kolegija N1 i ratni reporter CNN-a.

Centar za mir i multietničku suradnju, u povodu 14. godišnjice obnove Starog mosta u Mostaru, danas je upriličio tradicionalnu manifestaciju “Mostar ne zaboravlja prijatelje”.

U prvom dijelu manifestacije, predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić te premijeri Crne Gore, Grčke i Makedonije Duško Marković, Alexis Tsipras i Zoran Zaev posjetili su Stari most gdje su u znak mira, bacili cvijeće u Neretvu.

Na ovogodišnjoj manifestaciji Mostarsku povelju mira potpisali su premijeri Duško Marković i Alexis Tsipras. Predsjedavajući Zvizdić povelju je potpisao prije dvije godine, a premijer Zaev prošle godine.

“Mostarska povelja mira” zasnovana je na prepoznatljivom doprinosu i zalaganju za mir, stabilnost, povjerenje i saradnju.

U drugom dijelu manifestacije uručena je međunarodna nagrada “Mostar Peace Connection” istaknutim pojedincima za doprinos miru i uspostavi povjerenja i saradnje među ljudima. Ovogodišnje priznanje otišlo je u ruke Brentu Sadleru, direktoru Uredničkog kolegija N1 i ratnom reporteru CNN-a, koji je izvještavao i iz Mostara.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.