Grabar – Kitarović će u Kninu odlikovati Gotovinu i Markača

Vijesti 25. jul 201818:07 > 18:26
N1

Dan pobjede i domovinske zahvalnosti, Dan hrvatskih branitelja i 23. obljetnica vojno-redarstvene operacije Oluje ove će se godine u Kninu obilježiti u zajedništvu, a hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović tom će prigodom generalima Anti Gotovini i Mladenu Markaču uručiti odličja.

Državni tajnik MORH-a i predsjednik Organizacijskog odbora Zdravko Jakopo rekao je kako kao sudionik Oluje u Kninu želi istaknuti da je to bila veličanstvena vojno-redarstvena operacija koja je donijela mir našoj domovini Hrvatskoj, zbog čega se taj dan mora dostojanstveno obilježiti, a s pripremama su, rekao je, uspješno stigli do završne faze.

Na terenu su predstavnici triju ministarstava – obrane, unutarnjih poslova i branitelja, te Ureda predsjednice, Vlade i Grada Knina. Svi zajedno koordiniramo pripreme kako bi se dostojanstveno i primjereno obilježila i ovogodišnja obljetnica. Na razini Oružanih snaga formiran je i Provedbeni stožer”, rekao je Jakopo i dodao da je kninska tvrđava simbol završetka Domovinskog rata, a Trg dr. Ante Starčevića simbol zahvalnosti žrtvi hrvatskih branitelja, pa žele proslaviti taj važan dan u zajedništvu sa svim građanima Hrvatske.

Pozvao je sve da im se pridruže u Kninu i da u zajedništvu i dostojanstveno proslave godišnjicu Oluje.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.