Dodik poručio OHR-u: Neka naprave svoju poslaničku grupu

Vijesti 28. jul 201813:56 > 14:02
N1

Ured visokog predstavnika (OHR) i Ambasada SAD u Bosni i Hercegovini jučer su kritikovali HDZ BiH, SNSD, DNS i HSS zbog činjenice da u Domu naroda Parlamenta BiH nije usvojene izmjene Zakona o krivičnom postupku BiH.

“Jasno je da HDZ BiH, SNSD, DNS i HSS više zanima uskostranačka politika nego zaštita sigurnosti građana BiH”, naveli s OHR i Ambasada SAD u BiH u zajedničkoj izjavi.   

Danas je na ovaj zajednički stav reagovao i predsjednik Republike Srpske i lider SNSD-a Milorad Dodik.

“Hoću da izrazim svoje zadovoljstvo činjenicom da je jučer srpski klub u Domu naroda koji predvode SNSD i DSN djelovao homogeno, kompaktno i da su bili jedinstveni na svim pitanjima. Odbacujem bilo kakve priče koje smo mogli da čujemo od visokog predstavnika, koji ništa ne radi nego samo tamo komplikuje situaciju, koji se ponovo miješa ovdje i kaže da je SNSD navodno kriv što nije donesen krivični zakon”, kazao je Dodik.

“Mi 20 godina govorimo ovdje da su oni lopovi koji su nametnuli nama zakon o sudu i tužilaštvu. Neka naprave svoju poslaničku grupu. Imali su Savez za promjene. Svako onaj ko se stavi u službu stranca na kraju puta bude gubitnik”, poručio je Dodik.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.