FOTO| Jake policijske snage prisutne u Šijama

Vijesti 06. aug 201816:22 > 16:32
N1

Jake policijske snage su prisutne u Šijama kod Doboj Juga gdje su prisutni i demobilisani borci koji su se okupili nakon što nije za sutra zakazana sjednica parlamentarne Komisije za usaglašavanje teksta Zakona o pravima demobilisanih boraca, javlja Vlado Marić, reporter N1.

Demobilisani borci su se u Šijama, Šićkom Brodu, Bijači i Srebreniku u toku dana počeli okupljati kako bi izrazili nezadovoljstvo što je za četvrtak zakazana sjednica Komisije. Na kratko su blokirane saobraćajnice na pomenutim lokacija, osim na Bijači gdje blokada saobraćaja još traje. Za N1 su iz MUP-a ZHK potvrdili da će policija deblokirati saobraćajnicu.

N1
N1
N1

Podjsećamo, Jasenko Tufekčić, dopredsjedavajući Doma naroda Parlamenta FBiH, je uakzao kako sjednica Komisije ne može biti održana sutra jer delegati i zastupnici Parlamenta FBiH joj ne mogu prisustvovati prije četrvrtka. U izjavi za N1 je istakao kako će insistirati da po održavanju sjednice Komisije što prije bude realizovano ono što bude dogovoreno s demobilisanim borcima.  

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.