Kop Dubrave pust, nema ilegalnih sakupljača uglja

Vijesti 25. feb 201515:47 > 15:53
N1

Nakon teške nesreće na površinskom kopu Dubrave, blizu Tuzle, ovih dana nema ilegalnih sakupljača uglja. Tišina, blato, tuga koja se nadvija nad tim mjestom i tek poneki mještanin koji obilazi kop.

N1
N1
N1
N1
N1

Istraga o nesreći na površinskom kopu, koja se dogodila nakon manjeg zemljotresa i dalje traje.  Nesreća, u kojoj su smrtno stradala četiri mlada muškarca, dogodila se u subotu oko 22.30 sati.

Poginuli su Alem Dedić (22), Reuf Alibašić (28), Adel Šehić (27 ) i Edin Herić (19). Mersad Dedić je povrijeđen, pružena mu je ljekarska pomoć u Tuzli i pušten je na kućno liječenje.

Na poligonu u Dubravama kod Živinica jučer je klanjana dženaza Reufu Alibašiću (28) i Adelu Šehiću (27), dok su se nekoliko kilometara dalje, u Vukovijama na području kalesijske općine, brojni rođaci, prijatelji i komšije oprostili od Edina Herića (18). Alem Dedić će biti naknadno sahranjen.

Danas je na kopu pusto. Tek poneki mještanin prođe dijelom koji je ograđen žutom trakom, a jedino su uočljivi tragovi guma traktora i mašina koji su prolazili prethodnih dana, prije nesreće.