Saradnja N1 i Dron.ba: Ljepote Bosne i Hercegovine iz zraka

Vijesti 17. aug 201811:01 > 12:22
N1

Od ponedjeljka na N1 televiziji svakodevno ćete moći pogledati snimke prirodnih ljepota BiH iz zraka, a koji će biti realizovani u saradnji sa Dron.ba.

Direktor kompanije Dron.ba, Dado Ruvić, govorio je za N1 o novoj saradnji te o samim počecima u ovom poslu.

“Ljudi su oduvijek željeli letjeti. A ja sam oduvijek želio vidjeti kako svijet izgleda odozgo. Ipak, jako je skupo angažovati helikopter ili avion za snimke iz zraka”, kazao je Ruvić govoreći o tome kako je nastala ideja da ljepote BiH snima iz zraka.

“Trudili smo se. Riječ je o mladom timu koji i previše voli ovu zemlju. Prvi neki veći projekt je bio snimanje cijele BiH. Na našem Youtube kanalu je svega 15 posto onoga što mi imamo snimljeno. U narednom periodu gledaoci N1 televizije će imati priliku vidjeti podvodne snimke, snimke iz zraka, timelapse materijale i dosta toga drugog”.

Ruvić je fotograf agencije Reuters s kojom sarađuje već deset godina.

“Zahvaljujući agenciji Reuters s kojom sarađujem 10 godina uspio sam malo više putovati i kroz te sve priče sam vidio koliko je BiH prelijepa i koliko ima skrivenih ljepota. Ako već svakodnevno govorimo da političari ne koriste svoju zemlju, evo mi je koristimo. Neko iz SAD, recimo, ko želi vidjeti kakva je BiH, neće pitati ko je tu političar, nego će ukucati na YouTube”.

“U sljedećem periodu ćemo više forsirati vodopade i rijeke i kako ulazimo u zimski period, potpuno ćemo se prilagođavati tome”, dodao je Ruvić.

Poznati fotoreporter je otkrio kako u svome radu sa dronovima nikada nije doživio neku nesreću ili incident.

“Do sada nismo imali nijednu nesreću, incident. Sarađujemo sa policijom, najavimo sve. Kada su neke potrage u toku, često pomažemo”, istakao je Ruvić.

Na kraju gostovanja na N1 poručio je mladima da ne sjede kod kuće nego da izađu i traže posao.

“Najviše nas je dojmilo to što je BiH prelijepa. Mnogo je rupa i kanala u kojima se može uspjeti, samo treba tražiti. Ustvari, treba se znati i prilagoditi. Ja sam završio Kriminalistiku i nisam tražio posao u struci, nego ono u čemu sam dobar. U mojoj ekipi niko nije završio fakultet za struku u kojoj radi”, kazao je Ruvić.

Saradnja Dron.ba sa N1 kreće od ponedjeljka.

“Svaki dan će snimci biti i na portalu, tako da ko ne bude mogao pogledati na TV-u, moći će pogledati na portalu”, otkrio je Dado Ruvić.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.