Advokati Dragičevića: Očekujemo "značajan pomak" u istrazi

Vijesti 28. aug 201816:33 > 16:37
N1

Advokatski tim Davora Dragičevića koji čine advokati Duško Tomić i Ifet Feraget, iz Hrvatske Anto Nobilo, a iz Srbije Zora Dobričanin Nikodinović, poručili su da će jako brzo doći do pomaka u ovom slučaju, te da će se ovaj tim u slučaju smrti Davida Dragičevića baviti isključivo pravom, dokazima i činjenicama, nikako politikom.

“Dajemo riječ da ćemo raditi po savjesti, zakonima, da se otkrije istina. Nismo plaćani advokati, nula ćemo dobiti. Spremni smo dati i naša sredstva da se okonča sve ovo”, poručio je Duško Tomić, advokat.

“Mene su kolege izabrale da budem rukovodilac ovdje. I ja sam izgubio dijete, na današnji dan. Davor je moj brat po mukama. Zamolili smo ga da nijetna teška riječ ne ide više sa Trga. Mi smo ovdje zbog života i istine”, poručio je Tomić.

On se zahvalio na informaciji da će međunarodnom pravnom timu “biti sve omogućeno”, a Miloradu Dodiku je poručio:

“Opraštamo mu, pozivamo ga da nađemo istinu i pravdu, ko je ubio Davida Dragičevića”, rekao je Tomić.

Davor Dragičević zahvalio se svima iz bivšeg Anketnog odbora i advokatima što su stali uz njega.

“Ja para nemam. Nisam Soroševac, ja sam konobar. Stali su iza mene i za moje mrtvo dijete. Dženan je ubijen također. Dajte podršku Murizu Memiću. Isti je slučaj”, poručio je Davor Dragičević.

Anto Nobilo, adovokat iz Hrvatske, rekao je da je će ovom timu biti omogućen pristup istražnim radnjama i ispitivanjima.

“Moći ćemo davati dokaze i predmete. Napravit ćemo detaljnu analizu, nakon čega ćemo se dogovoriti o radnjama i mjerama s kojima ćemo se umiješati u ovaj postupak. Mi ćemo zajedno moći raditi na utvrđivanju istine”, proučio je Nobilo.

“Očekujemo značajan pomak u istrazi. Nakon razgovora sa tužiocem, očekujemo značajne pomake. Bavit ćemo se činjenicama, dokazima i pravom, nikako politikom”, poručila je Zora Nikodinović Dobričanin.

Međunarodni advokatski tim poručio je da će u narednom periodu iščitati predmet, odraditi sastanak i odlučiti o daljim koracima, budući da imaju jako mnogo materijala.

Također, poruka tima kojeg čine Duško Tomić, Anto Nobilo, Zora Nikodinović Dobričanin i Ifet Feraget je: “Nećemo se upecati na lijepa obećanja”.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.