Magazinović o zahtjevu za smjenu Mektića: Kratak i glup

Vijesti 04. sep 201807:54 > 08:00
N1

Saša Magazinović, zastupnik SDP-a u Parlamentu BiH za N1 je komentarisao zahtjev za smjenu Dragana Mektića.

“Kao poslanik u Parlamentu i ja sam dobio uvid u zahtjev, koji je kratak i glup. U ovom trenutku svu težinu migrantske krize prebaciti na jednog čovjeka – ma šta ja mislio o Vijeću ministara i Mektiću – politički je nepromišljeno”, poručio je Magazinović.

On je istakao da razumije da je predizborna kampanja, ali:

“Preozbiljna je tema i problem da bi se politikantski bavili time. Ako je Ministarstvo sigurnosti uzrok problema, ako su oni jedini krivac, što nisu predložili smjenu i zamjenika Dragana Mektića? Zato što je iz HDZ-a, onda on preuzima funkciju, a to liči na dogovor SNSD-a i HDZ-a da prave predizborni haos”, poručio je Magazinović.

Kazao je da sve što se sada dešava ima veze sa predizbornom kampanjom, a da je ova inicijativa za smjenu ministra sigurnosti “ne baš tako pametna”.

On i SDP neće glasati za smjenu, poručio je.

“Imao bih što šta zamjeriti Vijeću ministara i Mektiću, iako je jedan od korektnijih ministara, ali ovdje se radi o predizbornoj kampanji u kojoj ne želim da učestvujem”, poručio je.

Magazinović je komentarisao i Zakon o sukobu interesa, a predložene izmjene i dopune zakona ga poboljšavaju.

“Predlaganjem ovog zakona šalju se dvije poruke: Stranke mogu raditi zajedno kada su u pitanju univerzalne vrijednosti, druga – nisu svi u politici isti”, rekao je.

“Ima onih koji se zalažu da se to nikad ne desi i da nastave raditi to što rade”, poručio je Magazinović.

On je izjavio da očekuje da će biti usvojen, jer će se time pokazati da u politici postoji određeni broj ljudi koji su pošteni i čestiti.

Poručio je da se ovim “čisti scena” – kako bi se “pustili čestiti da se bave poslom”.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.