Premijer ocijenio rad svog ministra "trojkom"

Vijesti 18. sep 201817:51 > 17:54
N1

Adem Zolj, premijer Kantona Sarajevo, se za N1 osvrnuo na rad Vlade rekavši da bi svoj rad ocijenio sa četiri plus. Kazao je da ne zna kolike su naknade zastupnicima u Skupštini Kantona Sarajevo.

Mišljenja je da radnici u javnom sektoru nemaju male plate u odnosu na radnike u realnom sektoru.

Na pitanje zašto ne poredi plate radnika u javnom sektoru i naknade zastupnika u Skupštini Kantona Sarajevo, te da li zna koliko iznose te naknade, odgovorio je:

“Ne znam kolika je naknada zastupnicima u Skupštini kantona”, odgovorio je i dodao da svoj premijerski rad ocjenjuje sa četiri plus.

Za N1 je komentarisao štrajk i pregovore sa prosvjetarima i zdravstvenim radnicima. Podsjetio je da je postignut dogovor s ljekarima. Smatra da su opravdani zahtjevi nedoktora za povećanjem plata. Očekuje da će biti postignut dogovor i sa prosvjetarima, te je demantovao tvrdnju Saudina Sivre, predsjednika Sindikata osnovnog obrazovanja i odgoja, da je buždet Kantona povećan za 80 miliona maraka.

“Budžet je povećan za 11 miliona maraka”.

Također je demantovao Sivru da ne postoje pregovori od aprila mjeseca ove godine, rekavši da Sindikat pregovora s resornim ministrima već duži period. Rad Elvira Kazazovića, ministra obrazovanja, nauke i mladih Kantona Sarajevo i svog stranačkog kolege, je ocijeno sa trojkom.

Dotakao se i problema sa snabdijevanjem vodom u glavnom gradu Bosne i Hercegovine.

“U 21. vijeku nije normalno govoriti o redukciji vode. Zato i ne želimo o tome da govorimo. Snabdijevanje vodom je uredno. Samo ga želimo poboljšati i to već ćinimo”, kazao je Zolj za N1 dodavši da je i njemu čudno što je njegov prethodnik, Elmedin Konaković, u sedam dana rješio problem redukcije vode.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.