Vulin i Dodik: Srbija postaje suvlasnik kompanije Orao

Vijesti 20. sep 201815:02 > 15:07
SRNA/Ljerka Bjelica

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik i ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin posjetili su u Bijeljini Akcionarsko društvo za proizvodnju i remont "Orao" i najavili vlasničku transformaciju te kompanije, u čije vlasništvo će sa 50 posto ući državna firma koju odredi Vlada Srbije.

Na taj način bi se obezbjedila sigurnost posla i neophodan novi tehnološki korak u kompaniji koja već ima organizovanu proizvodnu disciplinu, rekao je Dodik.

On je zahvalio Vulinu na podršci koju Srbija pruža, ne samo “Orlu”, nego i “Kosmosu” i “Specijalnim motorima” na Palama, ističući da bi bez toga bilo teže očuvati kapacitete u Republici Srpskoj.

Vjerujem da za “Orao” dolaze svjetliji dani, naveo je Dodik i istakao da Srbija pokazuje uspon u vezi sa modernizacijom vojske, gdje Srpska vidi šansu i želi da bude dio tog uspjeha.

Prema njegovim riječima, Srbija je najvažnija zemlja za regionalnu stabilnost, a njen predsjednik Aleksandar Vučić jasno je rekao da je ona spremna da brani svoju slobodu i slobodu svog naroda u cjelini, a to uključuje i prostor Republike Srpske.

Vulin je rekao je da je “Orao” jedna od strateški važnih kompanija za razvoj vazduhoplovstva u Srbiji.

Zbog toga smo ove godine u poslove sa “Orlom” uložili više od tri miliona eura i mogu da računaju u narednih pet godina da obim saradnje neće padati ispod toga, kazao je Vulin, a prenosi RTRS.

On je naveo da je za srpsko Ministarstvo odbrane “Orao” veoma bitan i poručio da Republika Srpska može da računa na svaku pomoć i podršku sve dok je Aleksandar Vučić predsjednik Srbije.

On je istakao da bijeljinski “Orao”, kao i Fabrika motora specijalne namene na Palama i banjalučki “Kosmos”, mogu da računaju na punu podršku Ministarstva odbrane Srbije.

Mi ćemo uvijek svoje poslove na prvom mjestu zaključivati sa preduzećima iz RS, koja može mirno i sigurno da se osloni na Ministarstvo odbrane i Vladu Srbije, poručio je Vulin.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.