Zemljotres na Treskavici nije izazvao štete na objektima

Vijesti 01. mar 201515:39 > 15:42
EMSC

Zemljotres koji je u subotu zabilježen na planini Treskavici nije izazvao štete na objektima.

Informacija je Federalne uprave civilne zaštite iz redovnog izvještaja o stanju u Federaciji BiH.  

Vezane vijesti

U izvještaju je dalje navedeno da je vodostaj rijeke Save, Posavski kanton, i dalje u porastu, duž cijelog toka kroz kanton.  

Vodostaj na brani HA Modrac, Tuzlanski kanton, jutros u 07.00 sati iznosio je 198,59 m.n.m., a tačka preljeva je 200 m.n.m. U odnosu na jučerašnje mjerenje nivo je niži za jedan centimetar.  

Ispust kroz temeljne otvore iznosi 37,3 m3/s.  

Vodostaj rijeke Trebižat, Hercegovačko-neretvanski kanton, općina Stolac, na vodomjernoj stanici Humac, jutros u 07.00 sati iznosio je 282 cm, dok je jučer bio 290 cm.  

I dalje su na snazi redovne mjere za odbranu od poplava (proglašenje na 280 cm).  

Kada su u pitanju požari, zabilježeni su u Unsko-sanskom kantonu.  

Vatrogasna jedinica Bihać imala je dvije manje intervencije, jedna na zapaljenom dimnjaku, a druga u ulici Bihaćkih Branilaca, gdje su gorjela drva.  

Nije bilo veće materijalne štete.  

U Kantonu Sarajevo Profesionalna vatrogasna jedinica imala je šest intervencija, od toga tri intervencije na gašenju zapaljenog smeća u kontejneru, dvije intervencije na gašenju dimnjaka i jednu intervenciju na gašenju niskog rastinja.  

U Hercegovačko-neretvanskom kantonu vatrogasci su intervenirali u dva navrata, u Zaliku je gorio otpad i u Bijelom Polju gorjela je trava i nisko rastinje.  

Interventna vatrogasna jedinica Rudnika mrkog uglja Đurđevik, Tuzlanski kanton, imala je intervenciju gašenja požara na garaži u naselju Gornje Živinice-Jablanica.  

Požar je lokalizovan i ugašen.  

Kada je riječ o oblasti vodosnabdijevanja u općini Bihać, Unsko-sanski kanton, usljed obilnih padavina došlo je do zamućenosti izvorišta pitke vode.  

Potrošači koji se snabdijevaju s izvorišta Klokot, Privilica, Trebljenik, Ostrovica i Toplica i dalje prokuhavaju vodu prije upotrebe za piće.