Čović: Lidiju neće nitko moći preglasati u četvrtak

Vijesti 26. sep 201808:06 > 08:07
HDZ BiH

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine i predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović na skupu u Gornjem Vakufu - Uskoplju govorio je, između ostalog, i o sutrašnjoj vanrednoj sjednici Doma naroda Parlamenta Federacije BiH na čijem će se redu naći Prijedlog zakona o izbornim jedinicama i broju mandata Parlamenta Federacije BiH.

“Ovdje u Srednjoj Bosni imati 11 ili 12 predstavnika, ja duboko vjerujem čak i 12, ovaj put a to će značiti da će te vi na prvom Saboru reći treba nam pola Vlade za predstavnike hrvatskog naroda. To će značiti da ćemo imati Vladu u Središnjoj Bosni paralelno uspostavljenu s onim zrcalom u HNŽ-u po istim kriterijima, istim mjerilima, a to onda znači da ćemo imati većinu u Domu naroda koji nitko neće moći preglasati. Kao što Lidiju neće nitko moći preglasati u četvrtak, kao ni tebe Dražene, bez obzira koja je rješenja netko naumio, to znači da ćemo u konačnici imati hrvatskog člana Predsjedništva BiH. To je rezultat koji se danas veže za Uskoplje, za vaš odaziv danas ovdje, poruka koji mi šaljemo danas s ove govornice ovdje, rezultat je Središnje Bosne i njen utjecaj da mi kad god razmišljamo o bilo kojem problemu hrvatskog naroda u BiH u središte interesa staviti Središnji Bosnu. To je poruka koju govorim uvijek”, kazao je Dragan Čović.

Predlagači Prijedloga zakona o izbornim jedinicama i broju mandata Parlamenta Federacije BiH su poslanički klubovi u Predstavničkom domu Stranke demokratske akcije, Saveza za bolju budućnost BiH, Demokratske fronte i Socijaldemokratske partije BiH, kao i delegat u Domu naroda Predrag Kojović.

Razmatranje navedenog zakona predloženo je po hitnom postupku.

Planirano je da po završetku vanredne, bude održana i redovna sjednica Doma naroda Parlamenta FBiH.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.