Zolj: Nisu ni izašli iz vozila, a pucali su na njih

Vijesti 26. okt 201811:01 > 11:02
N1

Premijer KS Adem Zolj kratko se obratio na konferenciji za medije o jutrošnjem tragičnom događaju kada je smrtno stradao jedan policajac, kazavši da se radi o gnusnom činu i udaru na državu.

“Svi se nadamo da će uz pomoć Boga i doktora biti spašen drugi policajac. Informacije koje imamo, još traje borba za njegov život i sprema se druga operacija. Ministar Čampara je bio na vanrednoj sjednici Vlade, a ono što se može reći će vam saopštiti i ministar MUP-a i komesar. Mi ćemo poduzeti sve da MUP može uspješno realizovati ovu akciju i u saradnji sa agencijama”, kazao je Zolj.

Dodao je da se očekuje solidarnost i saradnja.

“Očekujemo i solidarnost MUP-a RS, da će se ozbiljno krenuti u istragu i da se pronađu počinioci. Cijeli dan ćemo biti u kontaktu sa ministarstvima, agencijama a ono što su aktivnosti koje je vlada poduzela i do sada i na nabavci oružja. Aktivnosti su bile pokrenute i bez ovog događaja. Ovaj gnusni zločin je učinjen, stojimo na raspolaganju i sve ćemo uraditi da izvršioci budu izvedeni pred lice pravde”, kazao je i dodao:

“Ovo je gnusan čin, zato što policajci jutros nisu ni izašli iz auta, niti su upotrijebili oružje, niti su upozorili počinioci, odmah je dok je vozilo bilo u pokretu počeli su pucati na pripadnike policije. Učinit ćemo sve da se počinioci privedu i poduzimati aktivnost da se ovo više ne ponavlja. Ovo je udar na državu”.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook i UŽIVO na ovom linku.