Upoznajte Denisa Šulića, Bošnjaka na čelu mladih SNSD-a

Vijesti 02. nov 201812:06 > 12:17
Twitter/Denis Sulic

Denis Šulić je predsjednik Mladih SNSD-a. Izjašnjava se kao Bošnjak. Za N1 je kazao da je od njegovog izbora za predsjednika Mladih SNSD-a bio izložen napadima pojedinih funkcionera SDS-a, zbog nacionalne pripadnosti njegovih roditelja.

“Sama činjenica da je predsjednica mladih SDS-a isto bošnjačke nacionalnosti (Nina Bukejlović, op.a) govori da su ljudi iz SDS-a krili svoju predsjednicu i koristili to kao napad na SNSD. To najviše govori o njima”, izjavio je Šulić za N1.

Ipak, smatra da ljude ne treba cijeniti po vjerskoj i nacionalnoj pripadnosti.

“Meni je drago da su mladi uljučeni u političke procese i njihov rad treba ocjenjivati po tome koliko su doprinijeli za društvo, a ne po vjerskoj i nacioanlnoj pripadnosti”, poručio je Šulić.

Ističe kako je to jedini način kako BiH može kao društvo da napreduje.

Na pitanje kako komentariše česta mijenjanja nacionalnih pripadnosti zbog određenih funkcija unutar institucija entiteta i države, Šulić je rekao da ”ne bi ulazio u spekulacije”.

“Od kako se bavim politikom to ne radim. Neću da upadam u taj spekulativni rejon. Ne želim da komentarišem kako se neko osjeća, zove. Svako ima pravo da bude ono što osjeća. Da li je to produkt dobijanja mandata ili nečega drugog – ne bih komentarisao”, izjavio je on za N1, te poručio da niko ne bi trebao komentarisati da li je neko Srbin, Bošnjak ili Hrvat.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook i UŽIVO na ovom linku.