Komemoracija novinaru Alenu Mujkanoviću: Sjećat ćemo se…

Vijesti 02. nov 201814:19 > 14:25
Anadolija

Prijatelji i kolege okupili su se danas u sali Općine Stari Grad na komemoraciji Alenu Mujkanoviću, novinaru Federalne novinske agencije (FENA), koji je u četvrtak ujutru preminuo u 34. godini.

Fedžad Forto, zamjenik glavnog urednika FENA-e, kazao je da je teško opisati šok i bol s kojim su primili vijest o Alenovom preranom odlasku.

“Izuzetno smo ga cijenili, prvenstveno kao dragog prijatelja, ali i zbog njegovog zalaganja na radnom mjestu, profesionalnog pristupa svakom zadatku. Kao urednik, pri njegovom dolasku u našu kuću 2012. godine mogu samo reći da je svaki novinarski zadatak izvršavao s izuzetnom predanošću. Bio je pouzdan, savjestan, pokazivao je veliko opće znanje, što je izuzetno potrebno za kvalitetno obavljanje novinarskog posla, nažalost, u posljednje vrijeme, i tako rijetko”, kazao je Forto.

U ime kolega kolektiva FENA-e od Alena Mujkanovića oprostila se novinarka Hana Imamović, koja je kroz suze u očima naglasila da je bio vedri duh njihovog tima.

Tvog zaraznog smijeha ćemo se vječno sjećati. Svojevrsna ti je bila i blaga narav, volio si društvo, a i ono tebe. I ne samo da si bio veliki prijatelj i čovjek, nego i vrsni novinar uvijek spreman da odgovoriš svakom zadatku. Profesionalan i kolegijalan do kraja. Toliko smo ponosni što smo te imali uz sebe, zbog čega tvoje prazno mjesto u FENA-i već toliko boli”, rekla je Imamović.

Almir Panjeta, koji je Mujkanovića upoznao u vrijeme kada su zajedno radili u magazinu “Global”, s njim je vremenom postao veliki prijatelj.

“Mnogi ga znaju kao povučenog, ali ga ja znam kao najduhovitijeg čovjeka kojeg sam poznavao. Kada god bi se našli nije bilo teme koju nismo dotakli kroz humor, ali komemoracija bilo kome od nas nije se našla na dnevnom redu. Jučer kada su mi javili da je umro, prvo nevjerica, pa šok, pa plač, a onda, neobično za nečiju smrti, mislim da sam imao neki smiješak na licu sjećajući se svih tih momenata i naših druženja”, istakao je Panjeta.

Mujkanović je rođen 9. novembra 1984. godine u Tuzli, a diplomirao je na Odsjeku za žurnalistiku Fakulteta političkih nauka u Sarajevu. U Federalnoj novinskoj agenciji bio je zaposlen od 2012. godine i bio je angažiran na mjestu novinara za deskom, te novinara u rubrikama sport i svijet. Prije dolaska u Agenciju FENA sarađivao je s magazinima “Dani”, “Slobodna Bosna” i “Global”, te portalom Žurnal.

Sahrana Mujkanovića održaće se sutra u Lukavcu u 14 sati.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Anadolija
Anadolija
Anadolija
Anadolija
Anadolija
Anadolija
Anadolija
Anadolija
Anadolija
Anadolija
Anadolija