RAK kaznio ATV zbog emisije "Ćirilica" o Srebrenici

Vijesti 02. nov 201815:11 > 15:17
Screenshot

Regulatorna agencija za komunikacije (RAK) kaznio je banjalučku Alternativnu televiziju (ATV) zbog emitovanja emisije "Ćirilica", 9. i 16. jula 2018. godine.

Kako se navodi u saopštenju RAK-a, u postupku je utvrđeno kršenje odredbi člana 3. Osnovni principi i člana 5. Pravičnost i nepristrasnost Kodeksa o audiovizuelnim medijskim uslugama i medijskim uslugama radija, a izrečena im je kazna od 34.000 KM.

Emisija “Ćirilica” se inače emituje na “Happy” televiziji, a program prezima ATV, a uređuje je i vodi Milomir Marić.

U spomenutoj emisiji srbijanske televizijske kuće s temom “Ćirilica – istina i mit o Srebrenici, 23 godine poslije” su gostovali Vojislav Šešelj, osuđen pred haškim sudom na deset godina zatvora, Vinko Pandurević, osuđen na 13 godina pred haškim sudom i Tomo Kovač koji se tereti za naređenje ubistava Bošnjaka iz zaštićene zone u Srebrenici i Žepi.

Sadik Ahmetović, kandidat “Proevropskog bloka” za predsjednika Republike Srpske i zastupnik Nezavisnog bloka u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH je podnio prijavu RAK-u kojom zahtjeva da se sankcionišu ATV iz Banjaluke i kablovski operateri koji u svojoj ponudi imaju program srbijanske “Happy” televizije.

Rješenje RAK-a pročitajte u prilogu. 

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook i UŽIVO na ovom linku.