Ranije ukradena vozila pronađena tokom potrage za ubicama

N1

Četiri, ranije ukradena vozila pronađena su na teritoriji opštine Pale. Radi se o vozilima ukradenim u Kantonu Sarajevu, i za sada se ne mogu dovesti u vezu sa ubistvom dvojice policajaca.

Ovo nije prvi put da su na teritoriji Istočnog Sarajeva pronađena vozila ukradena u Kantonu Sarajevo. Samo u poslednjih deset mjeseci MUP je pronašao 19 vozila ukradenih u Sarajevu.

Nakon ubistva dvojice policajaca, MUP Republike Srpske blokira šire područje Istočnog Sarajeva. U toku aktivnosti pronalazi četiri ranije ukradena vozila – Golfa, Megana, BMW i Seata. Vlasnik Seata Atece Nermin Alihodžić kaže iz MUP-a su ga kontaktirali u nedelju, vozilo je preuzeo u ponedeljak.

“Vozilo je bilo ukradeno prije mjesec dana na istom onom mjestu na kome su i policajci ubijeni. Novo vozilo staro 21 dan. Obili su bravu, prepakovali su ga, upalili na neko vanjsko paljenje preko akumulatora uglavnom ima štete”, kaže Alihodžić.

Priča i da su pripadnici oba MUP-a bili profesionalni, ali i da su ga upozorili.

“Rekli su da ukoliko neko bude zvao da ni ne pomišljamo da idemo da plaćamo bilo šta i da drugi put auto osiguramo, a da će oni dati sve od sebe da to vozilo nađu”, priča nam Alihodžić.

Nermin Alihodžić je ovdje preuzeo, mjesec dana ranije ukradenog Seat Atecu. Na ovu lokaciju policajci MUP-a RS dovoze ukradena vozila koja su pronađena na teritoriji opštine Pale, ali i oduzeta vozila.

Nepristupačan teren, nenaseljena područja, šumski putevi i gusta borova šuma. Lako je sakriti vozilo, ali pobjeći pred policijom.

“U proteklih deset mjeseci policijski službenici na području PU Istočno Sarajevo su 19 vozila koja su otuđena na području Kantona Sarajevo”, navodi Vesna Stokanović, portparolka PU Istočno Sarajevo.

MUP RS prethodno je na Jahorini pronašao i Golfa 5, takođe ukradenog na području KS.

“Kojim je izvršeno krivično djelo razbojništva na području Kantona Sarajevo. Izvršioci su pronađeni i putničko motorno vozilo i lica i vozilo su predati MUP-u KS”, dodaje Stokanović.

Jedno od četiri vozila koje je pronađeno u potrazi za počiniocima ubistva dvojice policajaca pronađeno je u garaži na Palama, protiv vlasnika garaže, kažu u MUP-u RS biće podnesena prijava.

Nije utvrđeno ko je ukrao automobile. Sav prikupljeni materijal dostavljen je Tužilaštvu KS.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook i UŽIVO na ovom linku.