Novi potresi u SDS-u: Poziv da vrh stranke podnese ostavku

Vijesti 07. nov 201811:16 > 11:20
N1

Član Glavnog odbora SDS-a Milovan Bjelica izjavio je danas Srni da kompletno rukovodstvo SDS-a treba da podnese ostavku zbog loših izbornih rezultata na proteklim opštim izborima.

Bjelica je ocijenio da GO SDS-a treba da preuzme organizaciju provođenja unutarstranačkih izbora i da vodi aktivnosti iz svoje nadležnosti i one koje se tiču implementacije izbornih rezultata.

On je ponovio da treba razgovarati sa svim političkim partijama o eventualnoj saradnji.

Bjelica je najavio da će ove svoje stavove predložiti na sjednici Regionalnog odbora SDS-a Sarajevsko-romanijske regije koja će biti održana danas.

S obzirom na stavove iznesene u javnosti, a koji nisu u skladu sa zvaničnom politikom Srpske demokratske stranke (SDS), Obren Petrović više nije član SDS-a iz čijeg je članstva danas izbrisan”, rekao je predsjednik te partije Vukota Govedarica.

Iz te stranke je saopćeno da je Govedarica pozvao odgovorne i poštene članove i simpatizere SDS-a u Doboju da se što prije organizuju i sačuvaju stranku “od mešetara i trgovaca”.

“SDS u Doboju ne smije da izgubi na težini i treba da se vrati onoj politici i putu koji je vodio pokojni Branislav Garić. Zajedno ćemo prebroditi i ove teške dane tako što nećemo dozvoliti da nas neodgovorni pojedinci jeftino prodaju i izručuju onima koji hoće da SDS nestane”, naveo je Govedarica.

Istakao je da će se organi stranke uskoro izjasniti o svim otvorenim pitanjima i da će SDS iz ovoga, kako se navodi, izaći zajedno, čvršći i jači, bez obzira na odlazak pojedinaca kojima očito i nije bilo mjesto u SDS-u.

“SDS, baš kao i Republika Srpska, mora se očistiti od korumpiranih pojedinaca čiji je jedini interes da što više gomilaju lično bogastvo i to sve pod plaštom zaštite Republike Srpske i srpskog naroda”, tvrdi predsjednik SDS-a.

Obren Petrović, koji je na izborima 7. oktobra osvojio poslanički mandat u paralmentu BiH, jučer je ponovo organe SDS-a pozvao na saradnju s liderom SNSD-a i novoizabranim srpskim članom Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook i UŽIVO na ovom linku.